• Feb

  02

  2018
 • 353
Za povećanje energetske efikasnosti javnih objekata više od milion KM

Za povećanje energetske efikasnosti javnih objekata više od milion KM


Vlada FBiH je Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, putem Implementacione jedinice projekta “Energetska efikasnost u BiH” za Federaciju BiH, odobrila korišćenje sredstava od povrata PDV-a u visini od 1.003.635,41 KM, s ciljem provođenja daljih aktivnosti u okviru ovog projekta.

Ova sredstva će biti korištena u skladu s procedurama nabavke Svjetske banke s ciljem implementacije dodatnih aktivnosti (konsulatnske usluge, robe, radovi na objektima od značaja za Federaciju BiH), kao i sredstva iz komponente za kantone koja će biti korištena za radove na objektima od značaja za kantone i bit će raspoređena na kantone srazmjerno učešću u iskorištenim kreditnim sredstvima.

Sredstva od povrata PDV-a ostvarena prema Zakonu o porezu na dodanu vrijednost i doznačena na račun kod Union banke d.d. Sarajevo kojim zajedno upravljaju Federalno ministarstvo prostornog uređenja i Federalno ministarstvo finansija u okviru Projekta “Energetska efikasnost u BiH”.

Inače, projektom “Energetska efikasnost u BiH”, koji je finansira iz kredita Svjetske banke, ulaže se u energijsku efikasnost u školama, bolnicama, i drugim javnim objektima, kao i povezane konsultantske usluge.

Izvor: RTV7/Akta.ba

KOMENTARI

 • Telefon:
  +387 51 238 130

 • Stepe Stepanovića 185A
  78000 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2019 Infostan - Izrada i projektovanje Navigo SC d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja