• Oct

    03

    2019
  • 1153
Važnost registracije Zajednice etažnih vlasnika
  • Autor: Infostan Banja Luka
  • Kategorije:
  • Oznake:

Važnost registracije Zajednice etažnih vlasnika


Pravo je vrijeme da registrujete svoj ZEV. Ukoliko još niste, pročitajte vijesti koje nam dolaze iz Trebinja, uputstva korak po korak kako izvršiti registraciju kao i prijavu za E-ZEV.

Potral Hercegovina Promo prenosi zašto je važno da se oformi Zajednica etažnih vlasnika.

U Trebinju raste broj registrovanih etažnih vlasnika u stambenim zgradama, a češće se registruju stanari novoizgrađenih objekata, dok se komšije koje godinama žive u starim zgradama još nisu dogovorile oko formiranja etažne zajednice.

Prošle godine je registrovano 25 zajednica, dok je u prvoj polovini ove godine upisana 21 zajednica etažnih vlasnika. U Trebinju je trenutno registrovano 206 zajednica, a u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove navode da je veći broj registrovanih posljedica i različitih pogodnosti vlasnicima stanova koji su se udružili u etažne zajednice. Novcem iz gradskog budžeta proteklih godina je provedeno nekoliko projekata čiji je cilj bio da se pomogne stanarima da urede zajedničke prostorije, a u centru grada je sufinansirana i obnova starih fasada na zgradama.

Za uređenje fasada starih zgrada u prvoj gradskoj zoni do sada je izdvojeno 30.000 KM, dok je za uređenje zajedničkih prostorija u zgradama koje su registrovane kao zajednice etažnih vlasnika izdvojeno oko 140.000 KM.

Načelnik odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Bojan Čvoro navodi da pružaju stručnu pomoć prilikom registracije kroz besplatno učestvovanje u izradi osnivačkih akata zajednice, te da zaposleni u ovom odjeljenju daju sve potrebne stučne savjete oko registracije, prava i obaveza etažnih vlasnika.

Opširnije pročitajte na: http://www.hercegovinapromo.com/novi-stanari-se-odmah-udruzuju-sve-vise-etaznih-zajednica-u-trebinju/

Kako bi vam olakšali registraciju ZEV-a, Infostan vas uvodi u procedure registracije.

Za proces registracije, korak po korak, kliknite na link:

https://www.infostan.ba/blog/post/proces-registracije-zajednice-etaznih-vlasnika

Vaš sljedeći korak nakon registracije je prijavljivanje na E-ZEV, koji će vam olakšati procedure naplate, kao i transparentnost troškova vaše Zajednice. Zaboravite na sakupljanje novca od stana do stana, jer uz E-ZEV aplikaciju računi se šalju na kućnu adresu ili na e-mail.

Uštedite svoje vrijeme i prepustite finansije našim ovlaštenim konjigovođama.

Prijava na link: 

https://www.infostan.ba/usluge/ezev

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja