• Aug

    19

    2017
  • 1426
Stambeni krediti za sve
  • Autor: Infostan
  • Kategorije: Vijesti ,
  • Oznake:

Stambeni krediti za sve


Svi stanovnici Republike Srpske moći će da apliciraju za stambene kredite koje plasira Investiciono-razvojna banka Srpske (IRB) uz povećanje iznosa novca na 150.000 KM i rok otplate zajma na 25 godina.

Ove novine definisane su izmjenama pravila o plasmanu sredstava, koje je kreirao IRB i uputio ih na usvajanje u Vladu Srpske, piše današnji "Glas Srpske". 

U IRB-u su istakli da prijedlog sadrži brojne izmjene kada je riječ o stambenim kreditima, kao što su krediti za samce, povećanje iznosa sa 100.000 na 150.000 KM, produženje perioda otplate sa 20 na 25 godina, a svim građanima biće omogućeno da ih koriste. 

U Ministarstvu finansija Republike Srpske naveli su da su im proslijeđene izmjene pravila o plasmanu kredita IRB-a. 

Ekonomista Goran Radivojac ocijenio je da će povećanje mogućnosti zaduženja na 150.000 KM vjerovatno većini stanovnika koji su stalno zaposleni omogućiti da riješe stambeno pitanje, kao i da produženje roka otplate kredita odgovara velikom broja korisnika, što je profitabilnije za banku. 

Kredite IRB-a do sada su mogli podići samci do 35 godina starosti, parovi sa ili bez djece do 35 godina starosti, visokoobrazovani samci stariji od 35 godina i visokoobrazovani bračni parovi stariji od 35 godina.

Izvor: mondo.ba
Foto: IRBRS

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja