• Aug

  17

  2017
 • 309
Banja Luka - Šest mjesnih zajednica kandidovalo projekte za razvoj infrastrukture

Banja Luka - Šest mjesnih zajednica kandidovalo projekte za razvoj infrastrukture


Šest banjalučkih mjesnih zajednica kandidovalo je projekte za razvoj infrastrukture, na Javni poziv Razvojnog programa Ujedinjenih nacija raspisan u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

Mjesne zajednice: Šargovac, Paprikovac, Lauš 2, Rosulje, Česma i Saračica uključene su u projekat "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH", kojem se Grad Banja Luka pridružio u maju ove godine.

-Kandidovani projekti direktno će imati uticaj na poboljšanje kvaliteta života za preko 5.000 naših sugrađana. Ukupna vrijednost projekata je oko 167.000 KM, dok bi učešće Grada u njihovom sufinansiranju bilo u iznosu od oko 65.000 KM – kazao je Radenko Laketić, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, koje je obezbijedilo tehničku podršku izradi svih projekata, kako bi bili što kvalitetnije pripremljeni.

Projektne ideje delegirali su savjeti mjesnih zajednica, i to:
- Šargovac - izgradnju sportske balon hale;
- Rosulje - sanaciju mokrih čvorova u zgradi osnovne škole;
- Lauš 2 - izgradnji igrališta za djecu;
- Česma - dogradnju i opremanje učionice na osnovnoj školi;
- Saračica - izgradnju trotoara u dužini od oko 500 metara;
- Paprikovac - sanaciju asfalta na dijelu Ulice Davida Štrpca.

Inače, „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ predstavlja zajednički projekat Vlade Švajcarske i Vlade Švedske, a UNDP ga u BiH realizuje od 2015. godine.

Projekat ima za cilj da podstakne građane na što veći aktivizam radi rješavanja problema u mjesnim zajednicama i povezivanja sa jedinicom lokalne samouprave.

Izvor: banjaluka.rs.ba

KOMENTARI

 • Telefon:
  +387 51 238 130

 • Stepe Stepanovića 185A
  78000 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2018 Infostan - Izrada i projektovanje Navigo SC d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja