• Sep

  07

  2019
 • 309
Info skup o toplotnim pumpama (Tuzla, 19.9.2019. godine)

Info skup o toplotnim pumpama (Tuzla, 19.9.2019. godine)


Želite li se upoznati sa toplotnim pumpama, njihovim radom, karakteristikama, cijenama i uštedama? Sa ciljem smanjenja zagađenja vazduha, te da bi se što više građana upoznalo sa prednostima toplotnih pumpi u objektima, Centar za ekologiju i energiju organizuje info skup i poziva sve zainteresovane građane da dođu i da se informišu. Info skup će se održati 19.9.2019. godine (četvrtak) u 11h, u Tuzli, Dvorana Kaleidoskop.

Ovom prilikom, Centar za ekologiju i energiju poziva i zainteresovane firme koje vrše nabavku i ugradnju toplotnih pumpi, da dođu i učestvuju na skupu. Firme koje bi se obratile građanima trebaju se prijaviti Centru najkasnije do 12.09.2019. godine, do 16:00h, radi osmišljavanja programa njihove prezentacije (kontakt: Vanja Rizvić, 035/249 311; [email protected]).

Organizacija skupa je u saradnji s  Gradom Tuzla koji će ovih dana za građane Tuzle ponovo objaviti Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja na području grada Tuzle u 2019. godini. Na poziv će se moći prijaviti građani Tuzle iz svih 40 mjesnih zajednica a koji za zagrijavanje koriste ugalj ili druga fosilna goriva a trenutno nisu priključeni na daljinsko centralno grijanje.

Inače, korišćenje obnovljivih izvora energije, kako u svijetu tako i u BiH, dobija sve više na značaju. Za razliku od drugih obnovljivih izvora energije kao što je solarna energija i energija vjetra, toplota iz okoline (zemlja, voda, vazduh) konstantno je dostupna za korišćenje tokom cijele godine. Toplotnom pumpom, bez dodatnog izvora energije ili uz minimalne troškove za električnu energiju, moguće je pokriti sve potrebe za toplotnom energijom jedne kuće za grijanje u zimskom periodu i hlađenje u ljetnom. Toplotne pumpe predstavljaju pouzdan, ekonomičan i ekološki sistem grijanja koji će u bliskoj budućnosti biti vodeći način grijanja i hlađenja objekata.

Izvor: Tuzlainfo.ba

KOMENTARI

 • Telefon:
  +387 51 238 130

 • Stepe Stepanovića 185A
  78000 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2020 Infostan - Izrada i projektovanje Navigo SC d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja