• Sep

    04

    2019
  • 1624
Grad Doboj sufinansira kupovinu 100 stanova mladima
  • Autor: Infostan
  • Kategorije: Vijesti ,
  • Oznake:

Grad Doboj sufinansira kupovinu 100 stanova mladima


Na današnjoj sjednici Skupštine grada Doboja raspravljano je o 25 tačaka dnevnog reda. Odbornici Skupštine grada danas su jednoglasno usvojili odluku o sufinansiranju kupovine 100 stanova mladim bračnim parovima, a prema opštim uslovima, pravo da konkurišu, između ostalih, imaće parovi mlađi od 30 godina, koji imaju namjeravaju da u Doboju stalno borave 20 godina. Predsjednik dobojske Skupštine grada Sanja Vulić rekla je da je donošenju ove odluke prethodila inicijativa srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH Obrena Petrovića i gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića.

Gradonačelnik Doboja Jerinić je kao naredni korak naveo izradu pravilnika koji će do kraja naredne sedmice izraditi pravni tim i na taj način definisati neophodne kriterijume za dodjelu stana, kako bi bile predupređene moguće zloupotrebe. On je istakao da je projekat ima podršku Vlade Republike Srpske, a kako bi stvar bila ozbiljna, predviđena su dva modela finansiranja. Gradonačelnik je poručio da Gradska uprava usvajanjem ove odluke pokazuje da vodi računa o položaju mladih koji su i najveći resurs jedne lokalne zajednice. 

Izvor: http://rtvdoboj.org

 

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja