• Mar

    04

    2024
  • 257
Banjalučani, pazite glavu! Otpada dio fasade sa zgrade u centru grada

Banjalučani, pazite glavu! Otpada dio fasade sa zgrade u centru grada


Dio fasade sa jedne od starih zgrada u ulici Kralja Petra Karađorđevića, u strogom centru Banjaluke, odmah pored Gradske uprave, polako otpada, a dijelovi fasade i danas vise sa zida.

Zbog toga bi pješaci trebalo da obrate posebnu pažnju kada prolaze ovom ulicom, a problem je još veći s obzirom na to da se u prizemlju ove zgrade nalazi i knjižara koju posjećuje veliki broj ljudi i djece.

Problem obrušavanja fasada sa starih ili nekvalitetno saniranih zgrada nije od juče, ali se nedavno pokazalo koliko može da bude opasan. Posljednji primjer dolazi iz Sarajeva, gdje je prošle nedjelje teško povrijeđena žena kojoj je komad fasade sa zgrade u jednoj od centralnih, gradskih ulica, pao na glavu.

Kao i prethodnih godina, Grad Banjaluka i ove godine ima otvoren javni poziv zajednicama etažnih vlasnika za sufinansiranje obnove fasada, a kako su nedavno potvrdili iz Grada, tokom 2023. godine stigao je veliki broj zahtjeva, pa je plan da se potrebna sredstva za ovu namjenu, kako je tada rečeno, obezbijede kroz rebalans budžeta.

Izvor: BLportal

Srđan Banović, BL portal

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja