• Jan

    04

    2018
  • 1702
Banja Luka - Počeo sa radom jednošalterski sistem za građevinske dozvole
  • Autor: Infostan
  • Kategorije: Vijesti ,
  • Oznake:

Banja Luka - Počeo sa radom jednošalterski sistem za građevinske dozvole


Kao što je i najavljeno, od 3. januara, prvog radnog dana u novoj godini, u Banjoj Luci je u funkciji jednošalterski sistem izdavanja građevinskih dozvola. Svi koji žele da dobiju građevinsku dozvolu, od sada potrebnu dokumentaciju mogu da predaju na jednom mjestu – u Centru za dozvole Gradske uprave, kancelarija broj 19.

"Prvog dana rada po novom sistemu primili smo ukupno 22 predmeta, od čega je jedan bio zahtjev za građevinsku dozvolu, a pet za lokacijske uslove. Danas smo primili još dva zahtjeva za lokacijske uslove za izgradnju indvidualnih stambenih objekata, gdje će građani koristiti mogućnost da Grad Banja Luka, u njihovo ime, pribavlja sve potrebne saglasnosti koje su preduslov za izdavanje građevinske dozvole" – rekla je Dragana Milanović, šef Odsjeka prijemne kancelarije Odjeljenja za prostorno uređenje.

Ona je naglasila da je ovo početni period rada Centra za dozvole po novom sistemu i veliki broj građana dolazi i da se informiše o novom sistemu izdavanja građevinskih dozvola odnosno o onome što im Grad nudi u ovom procesu.

"Kada stranka podnese zahtjev za građevinsku dozvolu, naši referenti pregledaju predmet, vide šta je potrebno od dokumentacije odnosno koje su saglasnosti potrebne kao preduslov za izdavanje dozvole. U tom procesu, mi praktično pravimo sporazum sa građanima u kojem ćemo definisati koje saglasnosti se izdaju, koliko saglasnosti koštaju i šta je potrebno od dokumentacije za izdavanje saglasnosti" - pojasnila je Dragana Milanović.

Podsjećamo, građani su ranije za izdavanje građevinske dozvole, morali obići najmanje 12 kancelarija Gradske uprave, ali i brojnih drugih institucija, poput Vodovoda, RUGIP-a, Elektrokrajine, Voda Srpske, dok sada svu dokumentaciju mogu predati na jednom mjestu.

Izvor: banjaluka.rs.ba

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja