• Jan

    12

    2018
  • 1199
Banja Luka - sanacija liftova u dvije zgrade u Boriku
  • Autor: Infostan
  • Kategorije: Vijesti ,
  • Oznake:

Banja Luka - sanacija liftova u dvije zgrade u Boriku


U dvije stambene zgrade u Boriku započela je sanacija liftova koje zajednički finansiraju Grad Banja Luka i zajednice etažnih vlasnika, dok bi radovi u još jednoj zgradi u ovom naselju trebalo da počnu u februaru.

Kako su potvrdili u nadležnom Odjeljenju za komunalne poslove, u toku su radovi na sanaciji liftova u ulicama Majke Knežopoljke broj 5 i Beogradskoj broj 1. Vrijednost radova iznosi 31.122 KM, od čega dio u iznosu od 11.670 KM finansiraju zajednice etažnih vlasnika a preostali iznos od 19.452 KM Grad. 

-U februaru se očekuje početak radova na sanaciji lifta u zgradi u Ulici Živojina Mišića br. 47, vrijednosti 25.102 KM. ZEV snosi troškove u iznosu od 8.534 KM, a Grad 16.568 KM – naveli su u resornom odjeljenju.

Radove izvodi preduzeće „Tri best“ d.o.o. iz Banje Luke.

Inače, sve tri zajednice etažnih vlasnika izabrane su za ovaj vid podrške putem javnog poziva, i njihovo učešće u sufinansiranju sanacije liftova kreće se od 34 do 38 odsto.

U okviru ovog projekta, namjera Grada jeste da se pomogne građanima u finansiranju investicionog održavanja zgrada, čime se sprečava ili otklanja opasnost po život i zdravlje ljudi i obezbjeđuje sigurnost korisnika zgrade i okoline, te obezbjeđuje funkcionalnost i bezbjednost liftova.

Gradska uprava planirala je i u ovogodišnjem budžetu sredstva za sufinansiranje sanacije liftova, i to u iznosu od 40.000 KM.

Izvor: banjaluka.rs.ba

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja