• Feb

  28

  2018
 • 261
Za pse plaćaju i struju i vodu

Za pse plaćaju i struju i vodu


Pojedine stanare u Beogradskoj ulici na ulazu broj 13 je dočekalo neprijatno iznenađenje na oglasnoj tabli zajednice etažnih vlasnika. Naime, olukom Upravnog odbora ZEV-a od 11.februara 2018. godine usvojeno je da se naplaćuju sve obaveze jednog člana više korisnicima stanova koji imaju kućne ljubimce. Stanari koji posjeduju psa, dužni su plaćati dodatnih šest KM za vodu i pola KM za struju, odnosno lift.

“Već sam prvi mjesec platio, kao da u stanu živi nas troje, iako supruga i ja živimo sami s psom”, kaže jedan stanara u zgradi koji ima psa.

Smatra da nije u redu da se za psa plaća kao da je osoba, odnosno član porodice.

“Pas prema ovoj računici potroši kubik vode ili 1.000 litara, a čovjek kada sprema porodičnu slavu potroši dva kubika”, kaže ovaj stanar.

Ističe da pas sigurno ne može potrošiti za dvije godine koliko neko za jednu slavu potroši.

“Da su nam rekli dvije ili tri marke pa u redu, nije stvar ni u šest KM, već što naplate kao da je pas potrošio toliko vode, a sigurno ne može toliko potrošiti”, zaključio je on.

Kako kaže on, struju, odnosno lift i svjetlo u hodnicima, dosad je plaćao jednu marku, a sada će i za to plaćati 1,50 KM.

“Nisu to neka značajna sredstva, ali opet nije u redu. Mislim da su ovu odluku donijeli oni koji ne vole životinje i ne znaju na koji način da nas kazne pa udaraju po džepu”, kaže ovaj stanar.

Na ulazu Beogradske 3 rekli su da kod njih ne postoji odluka po kojoj stanari plaćaju za kućne ljubimce kao da su članovi porodice.

“U našoj zgradi ima dosta ljubimaca i takva odluka ne postoji, mada smatram da bi trebalo da postoji, jer oni koji imaju psa kupaju ga i mislim da i on potroši dosta vode, tako da je to po mom mišljenju u redu”, rekla je jedna stanarka ove zgrade.

U Gradskoj upravi kažu da su oni zaduženi za kućni red, a da odnose unutar zgrade i njeno uređenje određuju stanari, odnosno Zajednica etažnih vlasnika.

Izvor: Nezavisne

KOMENTARI

 • Telefon:
  +387 51 238 130

 • Stepe Stepanovića 185A
  78000 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2019 Infostan - Izrada i projektovanje Navigo SC d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja