• Apr

    14

    2024
  • 227
Uskoro sanacija fasada na još tri zgrade u Banjaluci

Uskoro sanacija fasada na još tri zgrade u Banjaluci


Grad Banjaluka raspisao je tender za izbor izvođača radova na sanaciji fasada na zgradama zajednica etažnih vlasnika koje su izabrane putem javnog poziva iz 2022/2023. godine.

Gradska uprava uputila je javni poziv zajednicama etažnih vlasnika stambenih zgrada za dodjelu sredstava za sufinansiranje mjera za poboljšanje energetske efikasnosti i smanjenje ukupne potrošnje energije u zgradama na području grada Banjaluka.

"Na osnovu utvrđene rang-liste zajednica koje su ispunile sve uslove javnog poziva, grad će sufinansirati radove na poboljšanju energetske efikasnosti vanjskog omotača zgrada 12 zajednica etažnih vlasnika.

Ukupna vrijednost investicije iznosi oko milion KM, od čega učešće grada i zajednica etažnih vlasnika iznosi po 50 odsto", pojasnili su iz Gradske uprave.

U skladu sa raspoloživim budžetskim sredstvima za 2024. godinu, Odjeljenje za komunalne poslove pokrenulo je proceduru javne nabavke za odabir najpovoljnijeg ponuđača, odnosno izvođača radova, i to putem otvorenog postupka, za prva tri rangirana ZEV-a.

"Procijenjena vrijednost ove nabavke iznosi 552.214 KM, a riječ je o zajedničkom ulaganju grada i ZEV-ova. Rok za dostavu ponuda je do 16. aprila 2024. godine, do 12.40", kazali su oni.

Nakon što se završe radovi na sanaciji vanjskog omotača svih zgrada, kako kažu, koje su odabrane putem ovog ranijeg javnog poziva, grad Banjaluka će raspisati novi javni poziv, o čemu će zajednice etažnih vlasnika biti blagovremeno obaviještene.

Izvor: Nezavisne

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja