• Apr

  22

  2024
 • 465
 Na dvije lokacije: Banjaluka dobila nove podzemne kontejnere

Na dvije lokacije: Banjaluka dobila nove podzemne kontejnere


U okviru do sada najveće aktivnosti u cilju smanjenja količine i nepropisnog odlaganja otpada, nastavljeno je postavljanje podzemnih kontejnera, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ovaj put, kontejneri se postavljaju u Romanijskoj ulici i Ulici Ranka Šipke na Paprikovcu.

Kako su poručili iz Odjeljenja za komunalne poslove, riječ je o najvećoj aktivnost koja se ralizuje u cilju smanjenja otpada u našem gradu. 

-Veliki koraci su učinjeni u prethodnom periodu, a očekuju nas velike promjene i nadamo se pozitivnoj reakciji naših sugrađana i prihvatanja promjena u novom načinu upravljanja otpadom u našem gradu,. Sve ovo radimo sa jednim ciljem a to je kako bi živjeli u ljepšoj i uređenijoj sredini – poručeno je iz Odjeljenja.

Podsjećamo, uz nove podzemne i nadzemne kontejnere, zamijenjeni su skoro svi stari nadzemni kontejneri u centru grada novim većeg kapaciteta i drugačijeg načina pražnjenja, koji će doprinijeti boljoj higijeni kontejnerskih mjesta.

Podsjećamo, Banja Luka je dobila i prvo reciklažno dvorište, koje je otvoreno svakim radnim danom u periodu od 11.00 do 19.00 časova, dok je u dane vikenda otvoreno od 8.00 do 16.00 časova.

Sugrađani sve informacije mogu dobiti i putem broja telefona u reciklažnom dvorištu: 066/875-207.

Naime, prvo reciklažno dvorište je jedna u nizu mjera na putu da naš grad uđe u jednu novu eru i novi koncept upravljanja čvrstim otpadom.

Napomenućemo da se prvo reciklažno dvorište nalazi na privremenoj lokaciji u Ulici Mladena Stojanovića gdje Banjalučani mogu besplatno odložiti kabasti otpad.

Izvor: bl_portal

KOMENTARI

 • Telefon:
  +387 51 961 691

 • Save Mrkalja 13
  78000 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja