• May

    07

    2023
  • 453
Uskoro počinju radovi: Rekonstrukcija Gajeve ulice u Banjaluci koštaće milion KM

Uskoro počinju radovi: Rekonstrukcija Gajeve ulice u Banjaluci koštaće milion KM


Rekonstrukcija Gajeve ulice u centru Banjaluke, koja bi prema najavama gradonačelnika Draška Stanivukovića trebala početi sredinom ovog mjeseca, koštaće milion KM, a radove će izvoditi konzorcijum na čelu sa „Grupom Fortis“

Kako je navedeno u odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača, ponuda „Grupe Fortis“ je bila i jedina ponuda, a sa njom u konzorcijumu su i preduzeća „Kozaraputevi“ i „ABC Solutions“ .

Izabrali izvođača radova, li ne i projektanta

Paralelno sa ovim, sprovedeni su i tenderi za dostavljanje ponuda za izradu glavnog projekta i za nadzor nad izvođenjem radova, prenosi CAPITAL.

Naime, rok za prijem ponuda za izvođenje radova je bio 20. april, rok za dostavljanje ponuda za izradu glavnog projekta bio je 21. april, a rok za ponude za nadzor nad izvođenjem radova je bio 25. april ove godine.

Ipak, još nije objavljeno ko je projektant, kao ni ko će vršiti nadzor nad izvođenjem radova.

Interesantno je da je tender za stručni nadzor jednom poništavan jer, kako je obrazloženo došlo je do previda i nije predviđena E-aukcija za predmetnu nabavku.

„Kako nije moguće izmijeniti podatke o E-aukciji u ovoj fazi, poništen je postupak nabavke“, istaknuto je u Obavještenju.

Podsjetimo, Stanivuković se nedavno pohvalio izgledom Gajeve ulice, te istakao da će ona biti pretvorena u pješačku zonu.

„Ideja nam je da uži centar grada učinimo življim i otvorenijim za pješake i bicikliste. Radovi na ovom projektu počinju sredinom maja“, istakao je Stanivuković.

Izvor: Blpotral

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja