• Apr

    19

    2021
  • 970
Prijedor: Registrovati zajednice etažnih vlasnika

Prijedor: Registrovati zajednice etažnih vlasnika


PRIJEDOR - Odjeljenje za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinskostambene poslove grada Prijedora pozvalo je etažne vlasnike da ispoštuju Zakon o održavanju zgrada, prema kojem su obavezni da pristupe osnivanju i registrovanju zajednica etažnih vlasnika u svojim zgradama ili dijelovima zgrada.

Iz Odjeljenja pozivaju i svako poslovno sposobno fizičko ili pravno lice koje bi željelo da bude imenovano za privremenog zastupnika - upravnika zgrade ili dijela zgrade da se javi u kancelariju šest u Gradskoj upravi Prijedor.

U Prijedoru je od 2004. godine do danas registrovano 298 zajednica etažnih vlasnika.

Do rata je grad imao 198 stambenih zgrada sa 298 ulaza, a ovo odjeljenje nema podatke koliko je zgrada izgrađeno nakon rata niti evidenciju stambenog fonda danas.

Zakonom o održavanju zgrada propisano je sankcionisanje etažnih vlasnika koji iz neopravdanih razloga izbjegavaju osnivanje zajednica.

Ovim zakonom propisano je i imenovanje privremenog zastupnika - upravnika etažnih vlasnika zgrade, što je u Prijedoru sprovedeno u nekoliko slučajeva.

Iz Odjeljenja pozivaju etažne vlasnike da sve informacije o osnivanju i registrovanju zajednica i privremenom upravljanju mogu dobiti na info-pultu Gradske urpave ili u ovom odjeljenju.

Izvor: Glassrpske.com

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja