• Oct

    08

    2019
  • 1190
Prijedor dobija novi mural
  • Autor: Infostan Banja Luka
  • Kategorije: Blog ,
  • Oznake:

Prijedor dobija novi mural


Murali su umjetnička djela koja okupljaju svjetske poznate umjetnike i koji krase sve više gradova u BIH, među kojima su Mostar, Sarajvo, Doboj, Tuzla, Prijedor, Banja Luka itd. Street art ovakve vrste je izložba na otvorenom u čijem stvaranju učetvuju umjetnici, Udruženja građana, Gradske uprave, Turističke orgaizacije i mnogi drugi.

Udruženje likovnih umjetnika Prijedor objavilo je na Facebook stranici „Prijedor grad murala“ 56 prijedloga koji su pristigli na konkurs za dodjelu sedme godišnje međunarodne nagrade “Paola de Manincor” za najbolji mural u Prijedoru za 2019. godinu.

Autori pristiglih radova dolaze iz 11 zemalja, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Italije, Njemačke, Poljske, Portugala, Egipta i Maroka.

Stručni žiri zasjeda krajem ove sedmice kada će odlučiti o najboljem prijedlogu.Pobjednik ovogodišnjeg konkursa dobiće priliku da svoj rad realizuje na fasadi stambene zgrade u Ulici Nikole Pašića koja je okrenuta ka prostoru između Muzeja Kozare i zgrade Policijske uprave Prijedor.

Slike prijedloga dostupne su na ovom linku.

Od nedavno, tačnije 07.10.2019. Osnovnu školu “Sveti Sava”, koja se nalazi u banjalučkom naselju Lauš krasi mural Srđana Dimića, akademskog slikara i skulptora.Mural je nastao u saradnji Udruženja građana “Nulta tačka” i Grada Banjaluke, a oslikao ga je akademski slikar i skulptor Srđan Dimić.

Slika dosupna na portalu banjaluka.com.

Fasade zgrada u naselju Borik, Banja Luka, već odvano krase murali, od kojih su neki proglašni među najboljim u svijetu. Zvanično Banja Luka dobija Aleju murala čije pojedinosti su prenose razni portali od kojih izdvajamo portal Nezavisnih novina

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja