• Nov

    07

    2023
  • 659
Pobuna u Boriku "Ne damo naše zelenilo, pijacu i parkinge tajkunima za zgrade!"

Pobuna u Boriku "Ne damo naše zelenilo, pijacu i parkinge tajkunima za zgrade!"


"Ne damo naš Borik tajkunima da grade zgrade i zgrću milione, da nas da ostave bez zelenila, a naselje bez duše."

Ovim je riječima stanar jedne od najviših zgrada u Kordunaškoj ulici objasnio zašto je potpisao peticiju protiv izmjene regulacionog plana za Borik. Peticija, koja kruži naseljem, ima jasnu poruku: U Boriku nema mjesta za izgradnju novih zgrada.

Urbanisti banjalučki očigledno misle da ima, pa je planirana izgradnja novih zgrada na zelenoj površini, parkingu, na mjestu na kome se sada nalazi pijaca i na lokaciji ugašene fabrike “Fruktona”. 

U pozivu koji potpisuje “Grupa građana naselja Borik”, apeluje se na sve predsjednike Zajednica etažnih vlasnika da u svojim ulazima sakupe što više potpisa za peticiju protiv novog regulacionog plana za Borik.

-Da li ste svjesni ako svi ne reagujemo da ćemo ostati bez zelene površine i parking mjesta kojih i nemamo dovoljno u našem Boriku – piše između ostalog u proglasu, koji je osvanuo na zgradama u Kordunaškoj, Beogradskoj i okolnim ulicama.

Uz ovaj poziv nalijepljen je i obrazac za prikupljanje potpisa, kao i kopija regulacionog plana i Javni poziv Gradske uprave zainteresovanima da “dostave svoje prijedloge i sugestije za određena planska rješenja na zemljištima ili objektima, odnosno objektu u njihovom vlasništvu”. 

Autor teksta: Milikica Milojević

Izvor: Srpskainfo

 

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja