• Sep

  07

  2023
 • 649
Ništa od zgrade na mjestu bivšeg kina Kozara "Oko odluke o parkinzima pravi se velika politička tema"

Ništa od zgrade na mjestu bivšeg kina Kozara "Oko odluke o parkinzima pravi se velika politička tema"


Završena je 23. sjednica Skupštine grada Banjaluka, a odbornici su usvojili odluku kojom će biti omogućeno da na lokaciji kod bivšeg kina „Kozara“ umjesto četrnaestospratnice bude izgrađen park.

Možemo obradovati mještane ovog dijela grada i reći da tu neće biti sagrađena stambena zgrada, nego jedan prelijepi park posvećen Veleizdajničkom procesu. U fazi smo da to privatno zemljište kupimo i damo zamjensku lokaciju investitoru rekao gradonačelnik Draško Stanivuković i dodao da će ovaj novi park biti peti po redu od kada je preuzeo mandat gradonačelnika.

Govoreći o parkingu u gradu, rekao je da zone parkinga ne mijanjaju zbog prihodovne strane, te da je odluka Grada da dođe do prilagođavanja tarifnih zona kao jedne od regulativnih mjera za rasterećenje saobraćaja u centru grada.

– Izazovi u vezi sa objavom odluka u Službenom glasniku Grada su i dalje na snazi, a kada je riječ o prilagođavanju parking zona o tome će više informacija biti u narednom periodu – rekao je on i dodao da se u vezi sa odlukom o parkinzima pravi velika politička tema.

Tokom današnjeg zasjedanja, odbornici su usvojili plan poslovanja za 2023. godinu preduzeća „Vodovod”, plan rada i poslovanja Gradskog groblja, ali i informacija o radu za 2022. godinu JP „DEP-OT“ sa pripadajućim zaključkom.

Podrška gradskih parlamentaraca nije izostala ni za nekoliko odluka o davanju saglasnosti za kupovinu zemljišta, kako ni za zamjenu nekretnina.

Takođe, usvojen je i izvještaj o poslovanju „Čistoće“, dok izvještaji o poslovanju za 2022. godinu  preduzeća „Vodovod“  i Toplane d.o.o Banjaluka nisu dobili neophodnu podršku. Izvještaj o poslovanju Zavoda za izgradnju povučen je sa dnevnog reda.

Izvor: Srpskainfo

FOTO: Siniša Pašalić/RINGIER

KOMENTARI

 • Telefon:
  +387 51 961 691

 • Save Mrkalja 13
  78000 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja