• Jun

  18

  2024
 • 85
Nezadovoljstvo urbanističkim uslovima: Sutra novi protest u Banjaluci

Nezadovoljstvo urbanističkim uslovima: Sutra novi protest u Banjaluci


U banjalučkoj mjesnoj zajednici Borik 1 sutra u 19 časova zakazano je mirno okupljanje građana koji će na skupu izraziti svoje nezadovoljstvo urbanističkim uslovima koji vladaju u ovom dijelu grada.

Riječ je o dijelu grada između Bulevara vojvode Petra Bojovića (istočni tranzit), Bulevara vojvode Živojina Mišića i rijeke Vrbas, koji je nekada bio poznatiji po imenu Filipovića polje i kojem su u posljednjih nekoliko godina izgrađene brojne stambene zgrade.

Međutim, osim zgrada, u ovom naselju gotovo da i nema druge infrastrukture i upravo na to žele da ukažu stanari ulica Milana Karanovića i Vrbaski put koji organizuju okupljanje.

“Razlog okupljanja je betonizacija, dehumanizacija i narušavanje bezbjednosti u našem naselju”, navodi se u pozivu na skup, prenosi Mondo.

Stanari smatraju da je planirana izgradnja novih zgrada na preostalim neizgrađenim površinama nehumana i zalažu se za izgradnju dječijeg igrališta i vrtića.

Zahtijevaju, zbog bezbjednosti ovog dijela grada, da na kružnoj raskrsnici koja se gradi pored “Audi servisa”, na ukršatnju dva bulevara, budu sagrađeni nadzemni pješački prelazi – pasarele.

Podsjećamo, nakon tragične saobraćajne nesreće koja se dogodila 22. aprila mještani dijela pomenutog naselja takođe su protestovali tražeći bezbjednije uslove za život i kretanje, pogotovo u blizini istočnog tranzita.

Stanari banjalučkog naselja Borik ranije ove nedjelje su protestovali zbog izmjena regulacionog plana kojima je najavljena izgradnja novih višespratnica na dvije lokacije.

Izvor: Bl-portal

KOMENTARI

 • Telefon:
  +387 51 961 691

 • Save Mrkalja 13
  78000 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja