• Oct

    18

    2017
  • 1818
Krovni solarni paneli zadovoljili rekordnih 48% potražnje za električnom energijom

Krovni solarni paneli zadovoljili rekordnih 48% potražnje za električnom energijom


Zahvaljujući solarnim krovnim panelima koje su stanovnici Južne Australije postavili u proteklom periodu, sredinom Septembra je postavljen novi rekord po pitanju nivoa minimalne potražnje za električnom energijom iz energetske mreže Južne Australije (oko 587 MW).

Ovaj rezultat posebno dobija na značaju ako se uzme u obzir da je ostvaren sredinom dana kada su potrebe za energijom uglavnom veće.  

Oko 48% potreba za el. energijom u Južnoj Australiji se trenutno pokrivaju solarnim panelima na krovovima pri čemu je plan da se potražnja iz postojeće energetske mreže do 2019. godine svede na ispod 400MW a do 2027. potpuno isključi. 

Južna Australija je jedno od prvih područja u kojem je potražnja za električnom energijom bila najmanja sredinom dana a istim koracima ide i region Zapadne Australije.

I pojedine druge zemlje širom svijeta postavljaju i obaraju vlastite rekorde. Velika Britanija je postigla da približno jednu trećinu svoje energije dobija iz obnovljivih izvora. 

Izvor: https://futurism.com

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja