• Oct

    21

    2017
  • 1283
Banja Luka - 150.000 KM za male projekte u svim mjesnim zajednicama
  • Autor: Infostan
  • Kategorije: Vijesti ,
  • Oznake:

Banja Luka - 150.000 KM za male projekte u svim mjesnim zajednicama


Javni poziv za projekte uređenja prostora u mjesnim zajednicama (o kojem smo pisali ranije) je zaključen i od dostavljenih 70 projekata sa kojima su aplicirali savjeti mjesnih zajednica sa područja Grada, nakon evaluacije projekata i ocjene od strane Komisije za izbor, 57 projekata ocijenjeni su kao najuspješniji.

Odabrani projekti se uglavnom odnose na rješavanje manjih infrastrukturnih radova, vanjsko i unutrašnje uređenje objekata i dvorišta mjesnih zajednica, kao i uređenje značajnih objekata i njihove okoline na području mjesne zajednice. Savjet mjesne zajednice mogao je da predloži najviše do dva projekta. 

Između ostalih, podržan je projekat MZ Starčevica da se na dječijem igralištu između ulica Ognjena Price i Rajka Bosnića nabave i ugrade klackalice, ljuljaške i klupe, a u MZ Paprikovac, u dvorištu crkve, napravi dječije igralište-igraonica na otvorenom.

Izgradnja dječijih igrališta, po ovom pozivu, podržana je na Čairama, između ulica Talijanskog bataljona Mateoti i Anđe Knežević, na Bulevaru Milutina Milankovića, u Priječanima i kod škole u Krminama (dogradnja i uređenje igrališta), a rekonstrukcija sportskih igrališta u ul. Jasmira Malčića i u naselju Ada.

Grad će finansirati i nabavku cijevi za vodu za 14 domaćinstava u Bočcu, sanaciju krova na društvenim domovima u Prijakovcima i Piskavici, proširenje ulične rasvjete u centru Borkovića, nabavku lampi za uličnu rasvjetu u Rekavicama 1, te izgradnju ograde oko školskog dvorišta i objekta MZ Agino selo.
Podržana je i sanacija puteva u više mjesnih zajednica, između ostalih, na području Stratinske i Goleša.

U svim navedenim slučajevima, prema dostavljenim specifikacijama za svaki projekat, Grad Banja Luka svoj doprinos daje raspisivanjem javne nabavke u vrijednosti do 2.500 KM. Korisnici sredstava će se, nakon zaključivanja ugovora sa najuspješnijim ponuđačem, svojim ličnim učešćem založiti za realizaciju predloženih projekata, te zajedno sa predstavnicima Odjeljenja za opštu upravu o istom sačiniti izvještaj.

Spisak odobrenih projekata možete pronaći na stranici Grada (LINK) ili direktno na sam PDF dokument.

 

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja