• Apr

    11

    2023
  • 576
Ko gradi, taj i sadi: Bulevar Stepe Stepanovića bogatiji za preko 100 novih sadnica
  • Autor: Infostan Banja Luka
  • Kategorije:
  • Oznake:

Ko gradi, taj i sadi: Bulevar Stepe Stepanovića bogatiji za preko 100 novih sadnica


U drvoredu na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića počela je sadnja novih sadnica obezbijeđenih kroz aktivnost koju je Gradska uprava pokrenula prošle godine – da su investitori koji grade velike objekte dužni da svom gradu doniraju jednu sadnicu na svakih 500 kvadrata površine.

Ovo je prva sadnja u okviru te aktivnosti, a kako je istakao gradonačelnik Draško Stanivuković počinje sadnja preko stotinu novih sadnica na Bulevaru sa najjasnijom porukom – da ko gradi, taj mora i da sadi, saopštili su iz Gradske uprave.

-Devet investitora koji u ovoj okolini prave zgrade na svakih 500 kvadratnih metara površine, moraju da doniraju jednu sadnicu našem gradu. Tako je ova akcija najavljena prošle jeseni počela da živi od ovog proljeća – kazao je gradonačelnik.

Dodao je da se nastavlja sa obnovom drvoreda i novom sadnjom na više lokacija u gradu.

-Pripremamo naš grad da bude perfektan. Čistimo ulice, obilježavamo saobraćajnu signalizaciju, modernizujemo puteve i hoćemo da stotine hiljada turista dočekamo za deset dana u savršenom ambijentu proljeća u našem gradu – poručio je on.

Najavio je da će uputiti i inicijativu Skupštini Grada da Banja Luka dobije naselje po Stepi Stepanoviću, oslobodiocu grada Banje Luke.

Kako je planirano, u ovoj fazi rekonstrukcije drvoreda na Bulevaru Stepe Stepanovića biće obnovljene zelen trake i zasađeno preko 100 sadnica.

Ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za komunalne poslove kazao je da je današnja sadnja u okviru proljećne sadnje u gradu, navodeći da je planirano da više drvoreda u gradu bude rekonstruisano, od kojih je jedan na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića.

-U ovom drvoredu, veliki broj sadnica je bio oštećen i predstavljao je opasnost po bezbjednost pješaka, te smo odlučili da ga rekonstruišemo. Odnosno, zelene površine u potpunosti mijenjamo i sadimo preko stotinu novih sadnica – kazao je Mandić.

Napominje da su u okviru drvorena ranije postavljene betonske trake koje su služile za parkiranje, ali, kako je istakao – biće uklonjene i time ćemo dobiti jedan od najljepših drvoreda u gradu.

Sadnice za drvored na Bulevaru Stepe Stepanovića obezbijedili su sljedeći investitori: Tehnoprom, Hidroenergo, Proda Mont, Kelt, Baukon, OMC, Inženjering DVD, Bedem i G INVEST.

Izvor: Blportal

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja