• Jan

    13

    2019
  • 1284
Finansijska podrška stanarima za sanaciju fasada

Finansijska podrška stanarima za sanaciju fasada


Grad Banja Luka će i ove godine finansijski podržati sanaciju fasada na stambenim zgradama zajednica etažnih vlasnika

Za podršku projektima za jačanje energetske efikasnosti, u koje je uključena i obnova fasada, ovogodišnjim budžetom je planirano ukupno 125.000 KM.

Kako su potvrdili u nadležnom Odjeljenju za komunalne poslove, javni poziv zajednicama etažnih vlasnika stambenih zgrada za sufinansiranje radova na sanaciji fasada trebalo bi da bude raspisan u martu.

Naveli su da projekat obnove fasada podrazumijeva ne samo uređenje vanjskog izgleda zgrada, nego i poboljšanje toplotne izolacije objekata.

-Riječ je o energetskoj efikasnosti i o tzv. utopljavanju zgrada i modernijim standardima, gdje treba uštediti određenu količinu energije. Ovo je, ujedno, projekat gdje su zajednice etažnih vlasnika partneri sa Gradom kako bi se zajedničkim ulaganjem došlo do ljepšeg izgleda grada i postigao veći stepen energetske efikasnosti – naglasili su iz odjeljenja.

Inače, u okviru prošlogodišnjeg projekta obnove fasada na području grada, gradske vlasti sufinansirale su radove na sanaciji fasada na stambenim zgradama zajednica etažnih vlasnika u Bana dr Todora Lazarevića 3, 5 i 7, Aleji Svetog Save br. 4, 8 i 12, u Ulici Vojvode Radomira Putnika br. 1 i u ul. Kralja Petra II Karađorđevića.

Izvor: banjaluka.rs.ba

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja