• Sep

    14

    2017
  • 1187
Evropska sedmica mobilnosti 2017.
  • Autor: Infostan
  • Kategorije: Vijesti ,
  • Oznake:

Evropska sedmica mobilnosti 2017.


Okrugli sto na temu ''Stanje nemotorizovanog saobraćaja i njegovo unapređenje'' održaće se u utorak, 19.09.2017. sa početkom u 15:30 časova u prostorijama Organizacije amputiraca UDAS Republike Srpske, ulica Sime Miljuša br.2. Banjaluka.

Okrugli sto organizuje Centar za životnu sredinu u saradnji sa Organizacijom amputiraca UDAS Republike Srpske povodom Evropske sedmice mobilnosti koja se obilježava od 16.-22. septembra 2017. godine.

Banjaluka je u posljednjih 20 godina doživjela veliku ekspanziju izgradnje stambeno-poslovnih objekata, iako nije imala važeći Urbanistički plan te da su regulacionim planovima vrlo često preusko sagledavale površine na kojima se planira izgradnja. U svom tom haosu izgradnje na svakom koraku i na svakoj površini, saobraćaj je pretrpio najveći negativni uticaj. Javne površine, pješačke i biciklističke komunikacije su ispresjecane, devastirane, degradirane i za sada ne postoji plan njihove revitalizacije.

Automobil još uvijek predstavlja primarno prevozno sredstvo po kojem se koncipira saobraćajna mreža te planiraju prateće površine oko stambeno-poslovnih objekata. Pored nemotorizovanog saobraćaja, korisnici javnog prevoza još uvijek nisu svjesni šta ustinu znači efikasan i pouzdan javni prevoz te još uvijek gube mnogo vremena koristeći ponudu koju imaju, a koja je neefikasna zahvaljujući upravo davanju prednosti individualnom motornom saobraćaju.

Kako je ovogodišnja tema Evropske sedmice mobilnosti „Dijeljenjem dobijamo više“, ovom prilikom želimo da predstavimo stanje nemotorizovanog saobraćaja u Banjaluci te prodiskutujemo o tome na koji način moramo da unaprijedimo uslove za učesnike u saobraćaju koji moraju da imaju više prostora, a koji ne koriste motorno vozilo. Samo dijeljenjem prostora, možemo da dobijemo više.

Program okruglog stola:

- Presjek stanja kretanja osoba sa invaliditetom – Željko Volaš, Predsjednik Organizacije amputiraca UDAS RS;
- Pješački saobraćaj – Goran Pivašević, diplomirani inženjer arhitekture;
- Biciklistički saobraćaj – Tihomir Dakić, koordinator programa transport, Centar za životnu sredinu
- Diskusija
- Zaključci

Sve dodatne informacije u vezi okruglog stola mogu se dobiti na telefon 051 433 140 ili e-maila: [email protected]

Izvor: udas.rs.ba

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja