• Sep

  12

  2017
 • 235
Banja Luka - Jesenja deratizacija

Banja Luka - Jesenja deratizacija


Jesenja preventivna sistematska deratizacija na području grada počeće u petak, 15. septembra - najavljeno je iz preduzeća "Eko-bel" koje će, po nalogu Grada, provoditi deratizaciju.

U prvoj sedmici deratizacije, akcenat će biti stavljen na izvršavanje mjera na zelenim površinama, vodotokovima, objektima socijalnih i zdravstvenih ustanova, školskim i predškolskim objektima, zatim objektima mjesnih kancelarija, te svim subjektima koji se finansiraju iz gradskog budžeta.

Iz preduzeća "Eko-bel" mole građane da stručnim ekipama omoguće izvođenje deratizacije, a da se djeci i domaćim životinjama onemogući pristup zatrovanim mamcima. Kako ističu, veoma je važno da se stanovništvo pridržava uputstava i mjera opreza koje će im na terenu dati stučni timovi.

Inače, obavezna preventivna deratizacija se izvodi u dva tretmana, proljećni i jesenji.

Nadležno Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport naložilo je preduzeću „Eko bel“ da zbog pojave mišje groznice - u ovom jesenjem tretmanu proširi aktivnosti naročito na područja na kojima se pojavila bolest, te preduzme sve mjere i radnje kako bi se smanjila brojnost mišolikih glodara, a pored ostalog, sa ciljem  sprječavanja i suzbijanja daljeg širenja zaraznih bolesti.

Podsjećamo da je Grad Banja Luka i u junu ove godine - zbog povećane brojnosti mišolikih glodara na lokalitetima Banj brdo, Trešnjik i potok Brusina u Priječanima, angažovao „Eko bel“ da provede aktivnosti vanredne deratizacije pomenutih područja.

Izvor: http://banjaluka.rs.ba

KOMENTARI

 • Telefon:
  +387 51 238 130

 • Stepe Stepanovića 185A
  78000 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2018 Infostan - Izrada i projektovanje Navigo SC d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja