• Jun

    02

    2020
  • 1070
Centralno grijanje Tuzla: Obrazloženje o nemogućnosti pokretanja sistema daljinskog grijanja

Centralno grijanje Tuzla: Obrazloženje o nemogućnosti pokretanja sistema daljinskog grijanja


Nakon više upita korisnika u toku hladnijeg vremenskog perioda u mjesecu maju, za mogućnost pokretanja sistema daljinskog grijanja, ”Centralno grijanje” dd Tuzla obavijestilo je građane da su po završetku sezone grijanja započeli radove na magistralnom vrelovodu, kako je i planirano za 2020. godinu, te da nisu u mogućnosti staviti sistem daljinskog grijanja u pogon.

”Radovi na magistralnom vrelovodu su u toku u naseljima Irac i Sjenjak i veoma su opsežni i trajat će narednih 30 dana. Nakon toga planirali smo i nastavak rekostrukcije magistralnog vrelovoda na potezu ulaza saobraćajnice u naselje Stupine sa istočne strana naselja.

Svi ovi radovi su planirani kako bi se u narednim sezonama grijanja obezdijedilo nesmetano zagrijavanje postojećih korisnika i priključenje planiranih novoizgrađenih objekata i novih korisnika u individualnim stambenim objektima.

U dosadašnjoj toplifikaciji vođenoj od strane Grada Tuzla, uz tehničku podršku Centralnog grijanja d.d. Tuzla toplificirani su svi objekti kolektivnog stanovanjau gradu i nije bilo zastoja i većih problema u zagrijavanju korisnika u toku proteklih sezona grijanja, upravo iz razloga pravovremenih i opsežnih obavljenih remontnih aktivnosti,” saopštili su iz Centralnog grijanja Tuzla.

Izvor: Tuzlainfo.ba

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja