• Mar

  31

  2023
 • 389
Banjalučani zasukali rukave: Cvijećem i sadnicama uljepšani Borik 1 i 2

Banjalučani zasukali rukave: Cvijećem i sadnicama uljepšani Borik 1 i 2


Brojni sugrađani učestvovali su sa predstavnicima Grada u današnjoj zajedničkoj akciji uređenja naselja Borik 1 i Borik 2, saopšteno je iz Gradske uprave.

U veseloj atmosferi, zelene površine kod dječijeg igrališta i Osnovne škole „Branko Ćopić“ uljepšane su raznobojnim cvijećem i ukrasnim sadnicama.

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo kazala je da je u ovim naseljima urađeno dosta toga.

“Još moramo da apelujemo na naše građane da se pridruže ovoj akciji, da urede svoja dvorišta, ali isto tako da ukazuju onim koji su nesavjesni da treba da se brinemo o našem okruženju, jer Grad i naša preduzeća ne mogu očistiti onoliko koliko mi ukoliko se neodgovorno ponašamo zaprljamo”, navela je ona.

Kako je istakla – to je jedini način da naša Banja Luka bude lijepa i čista i to je jedan od komplimenata koji najčešće dobijemo od onih koji posjećuju naš grad.

“I ovom prilikom pozivam sugrađane da se pridruže akciji „Čisto lice grada“, a Grad je za najvrednije pripremio prigodne nagrade poput parkinga za bicikle, sadnice, cvijeće i slično”, kazala je savjetnica Šukalo.

Ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za komunalne poslove, Boriša Mandić kazao je da je ova prva sedmica akcije „Čisto lice grada“ sprovedena na području mjesnih zajednica Borik 1 i Borik 2.

“Nakon ove dvije mjesne zajednice aktivnosti nastavljamo u naselju Obilićevo, a onda i u drugim naseljima prema utvrđenom planu”, naveo je on i dodao da baš u Obilićevu počinje velika rekonstrukcija drvoreda, sve do Rebrovačkog mosta.

Napomenuo je da ovo nije samo akcija održavanja čistoće grada, nego da je „Čisto lice grada“ – kampanja širenja svijesti među našim građanima o značaju održavanja grada.

“U nekim naseljima je potrebno graditi, a u nekim puno važnije dati građanima do znanja da ono što imaju da čuvaju”, kazao je Mandić.

Naveo je da se na prostoru oba Borika u ovoj sedmici čistilo, kosilo, da su postavljene klupe duž cijelog Bulevara Živojina Mišića, uređena sva dječija igrališta, ali i sanirane pješačke i biciklističke staze.

Član Savjeta MZ Borik 1, Nebojša Drinić zahvalio je gradskoj administraciji za sve aktivnosti sprovedene na području tog naselja.

“Svjedoci smo da deset-petnaest godina niko nije ulazio u naselje da pere ulice i da čisti, tako da je ova akcija za svaku pohvalu. Ažurni smo i u Savjetu MZ i zajedno sa našim građanima gledamo da od Borika napravimo jedno mjesto koje će biti ugodno za sve uzraste našeg stanovništva. Urađeno je mnogo za godinu dana, od pješačkih prelaza koji su posebno osigurani do rampe za lica sa invaliditetom, zatim novih klupa, novih kanti za otpatke, novog dječijeg igrališta, ali i one veće investicije poput fonda za energetsku efikasnost, jer znamo da je Borik jedno od najstarijih naselja i da je mnogim zgradama potrebna obnova fasada i stolarije”, kazao je Drinić.

Izvor: bl-portal.com

KOMENTARI

 • Telefon:
  +387 51 961 691

 • Save Mrkalja 13
  78000 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja