• Feb

    11

    2018
  • 1078
Banja Luka - Za mjesec dana primljeno 235 zahtjeva za izdavanje građevinskih dozvola
  • Autor: Infostan
  • Kategorije: Vijesti ,
  • Oznake:

Banja Luka - Za mjesec dana primljeno 235 zahtjeva za izdavanje građevinskih dozvola


Jednošalterski sistem za izdavanje građevinskih dozvola od početka rada zaprimio je 235 zahtjeva građana iz odlasti građenja, kazali su u Odjeljenju za prostorno uređenje.

"Od navedenog broja predatih zahtjeva oko 50 odsto odnosi se na izdavanje lokacijskih uslova i građevinskih dozvola", pojasnili su u Odjeljenju.

Ovaj jedinstveni sistem za izdavanje građevinskih dozvola počeo je s radom početkom januara.

Zahvaljujući njemu građani zahtjev za izdavanje građevinske dozvole sada mogu podnijeti na jednom šalteru, umjesto obilaska najmanje 12 kancelarija Gradske uprave, ali i brojnih drugih institucija, poput "Vodovoda", RUGIP-a, "Elektrokrajine", "Voda Srpske".

Svi koji žele da dobiju građevinsku dozvolu potrebnu dokumentaciju mogu da predaju u Centru za dozvole Gradske uprave, kancelarija broj 19.

Osnovni cilj uvođenja ovog sistema bio je omogućavanje građanima da u Gradskoj upravi predaju zahtjev i da grad, u njihovo ime, tamo gdje je pravno moguće, rješava potrebnu dokumentaciju kod drugih subjekata.

"Zahvaljujući ovom sistemu mukotrpni posao izdavanja građevinskih dozvola završi se na jednom šalteru, što mi je skratilo vrijeme, ali i obilazak mnogih drugih ustanova", kazao je Veljko S.

Izvor: Nezavisne.com

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja