• Jul

    28

    2017
  • 1574
Banja Luka - raspisana javna nabavka za implementaciju sistema javnih bicikala

Banja Luka - raspisana javna nabavka za implementaciju sistema javnih bicikala


Grad Banja Luka raspisao je javnu nabavku za izbor firme koja treba da obezbijedi opremu, bicikle i kompjuterski softver za iznajmljivanje bicikala, čime je učinjen još jedan korak ka uvođenju ove nove usluge tzv. „Bike sharing“ sistem.

-Kao što je najavljeno proteklog mjeseca, Banjalučani će ubrzo biti dio evropske porodice koja promoviše zdrav način života, ekologiju i održivi razvoj kroz veću upotrebu bicikala u svakodnevnom životu. Plan je da do kraja godine uvedemo automatski sistem iznajmljivanja bicikala. U prvoj fazi biće četiri lokacije sa ukupno 30 bicikala, koje će biti opremljene odgovarajućim terminalom i sistemom za izajmljivanje i parkiranje bicikala – kazao je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Kako je pojasnio, „Bike sharing“ će funkcionisati na način da će se prvo morati izvršiti registracija korisnika, i to putem interneta, mobilne aplikacije, direktno na terminalu ili dolaskom u prostorije Odjeljenja za saobraćaj i puteve. Nakon registracije, korisniku će biti omogućeno da iznajmi bicikl na način da dolazi na terminal, vrši svoju identifikaciju, unosi broj bicikla koji je na raspolaganju na terminalu, nakon čega sistem automatski otključava bicikl. Nakon završetka vožnje, korisnik vraća bicikl na jedan od terminala.

-U narednom periodu Odjeljenje za saobraćaj i puteve će, shodno budžetskim mogućnostima, veću pažnju posvetiti izgradnji biciklističkih staza i traka, te je naša vizija da svako veće naselje ima svoj terminal za iznajmljivanje bicikala – zaključio je Sandić.

Tender za nabavku i implementaciju sistema javnih bicikala na području grada Banje Luke je otvoren do 14. avgusta ove godine. Po okončanju procedure, usljediće implementacija ovog sistema za koji Grad planira da izdvoji 150.000 KM.

Ponude je potrebno dostaviti na adresu Gradske uprave Grada Banja Luka, Trg srpskih vladara 1, kancelarija 14, a obavještenje o javnoj nabavci može se preuzeti sa internet stranice Agencije za javne nabavke BiH (www.ejn.gov.ba).

Izvor: Banjaluka.rs.ba
Fotografije: Nextbike

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja