• Mar

  30

  2018
 • 297
Banja Luka - akcija proljećnog uređenja grada

Banja Luka - akcija proljećnog uređenja grada


Zamjenik gradonačelnika Banje Luke Srđan Amidžić i učenici Osnovne škole „Branko Radičević“, simboličnom sadnjom lipe, u dvorištu ove škole, 29. marta su ozvaničili početak proljećne akcije čišćenja i uređenja grada.

- Akcija će trajati do 20. aprila ove godine. Cilj je da se prikupi što više krupnog otpada, koji ugrožava našu životnu sredinu,  U ovom periodu trebalo bi  da se rješimo kabastog otpada na organizovan način – rekao je zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić.

On je podsjetio da je akcija organizovana u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, a uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama i preduzećima, koja će vršiti odvoz.

– Pozivamo sve građane, preduzeća i institucije da se uključe i u ovogodišnju akciju, jer  samo zajedno možemo doprinijeti da naš grad bude uređen i čist- naglasio je Amidžić.

Kao i ranijih godina, akcija će biti podijeljena na dva dijela. Tako će u periodu od 28. marta do  8. aprila, akcijom biti obuhvaćene gradske mjesne zajednice na desnoj obali Vrbasa i seoske mjesne zajednice koje gravitiraju magistralnom putu Banja Luka – Jajce i platou Manjače.

Direktor „Čistoće“ Aleksandar Bajić je istakao da je ovo preduzeće spremno za sprovođenje ove akcije.

-Do 8. aprila kontejneri će biti postavljeni na desnoj obali Vrbasa. Od  8. do 20. aprila,  akcija će se provoditi u gradskim mjesnim zajednicama na lijevoj obali i seoskim mjesnim zajednicama koje gravitiraju  magistralnom putu  Banja Luka-Prijedor i putu Banja Luka – Bronzani majdan – rekao je Bajić.

Izvor: Banjaluka.rs.ba
Raspored akcije (PDF)

KOMENTARI

 • Telefon:
  +387 51 238 130

 • Stepe Stepanovića 185A
  78000 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2019 Infostan - Izrada i projektovanje Navigo SC d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja