• Apr

    07

    2021
  • 2132
ZEV za primjer - Ravnogorska 23

ZEV za primjer - Ravnogorska 23


Dok u većini zgrada vlada potpuni haos jer se stanari ne mogu dogovoriti kako promijeniti običnu sijalicu, mi smo pronašli ZEV koji može itekako biti primjer za sve.

Riječ je o ulazu na adresi Ravnogorska 23, naselje Nova Varoš, Banja Luka. Zgrada broji  5 spratova, sa ukupno 24 stana.


U razgovoru sa dugogodišnjim predsjednikom etažnih vlasnika, Miodragom Ćejićem, razumljivo je i najbitnije je da se predsjednik upozna prvenstveno sa zakonom, shvati svoju ulogu i poštuje odluke većine. Njegov interes nikada ne smije biti iznad interesa stanara.


U svom dugogodišnjem radu, još od 2005. godine, on navodi kako je većina nesuglasica bila oko samih finansija, a skupljanje novca za vodu se iz mjeseca u mjesec pretvaralo u sumornu obavezu. Većina stanara nije bila tu kada se novac skupljao te su naknadno dolazili u vrijeme i nevrijeme. Na kraju, ZEV se složio da njihove finansije preuzme Infostan, gdje je transparentnost troškova na prvom mjestu. Samim tim kreće i ulaganje u zajednicu i poboljšanje uslova života u zgradi.


Otkako je predsjednik ZEV-a, Miodrag je mnogo toga uradio za svoje stanare koji su mu davali besprijekornu podršku. Prva velika promjena na zgradi bila je nadogradnja zgrade, gdje su se svi stanari jednoglasno složili. Ministarstvo za boračka pitanja je dostavilo upit i svi stanari su  se potpisali na pristanak. Samom izgradnjom, osvježena je fasada zgrade.


Tu su i mnoge druge investicije: ulazna vrata koja se otvaraju na čip; novi sandučići; prekrečen ulaz; nadstrešnica iznad stepenica koje vode u zgradu i samog ulaza; kao i stalak za bicikle. Budući da je zgrada bila sa ravnim krovom, jedna od interesantnih investicija je bila ugradnja grijača u oluke, što je koštalo oko  1.300,00 KM. Tom ugradnjom je znatno smanjeno skupljanje snijega na krovu i prokišnjavanje.

Zanimljiv dodatak je i ogledalo u ulazu, koje stoji neoštećeno, što je pohvalno, a vrlo korisno. Možda čak i neophodno.

    


Ono što predsjednik ističe je ugradnja led rasvjete koja takođe radi na senzor. Led rasvjeta je znatno snizila troškove struje u ulazu, a tu temu smo često spominjali na našem blogu zbog energetske efikasnosti zgrada.
Ovako sređena i uređena zajednica ne bi ni bila, a da nema ugrađen video nadzor koji je koštao oko 800,00KM. Video nadzor radi putem aplikacije dostupne svim stanarima u svakom momentu.


Ono što ova zajednica planira jeste odvajanje vodovodnog sata od ostalih ulaza što je velika investicija, ali u situaciji koja nas je zadesila, teško će biti izvodljiva. Situacija sa Covid 19 pandemijom otežava radove pojedinih izvođača i samim tim su dugi redovi čekanja.
U nastavku pogledajte par slika ovog ulaza, par slika na kojima trebamo svi da pozavidimo.

       

Ukoliko se i vaš ulaz ističe u bilo kom pogledu, pišite nam i objavićemo vašu priču. Ako imate poteškoća sa registracijom ili sa finansijskim vođenjem zajednice, obratite nam se i sve prepreke ćemo zajednički riješiti.

Autor: Maja Dejanović

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja