• Apr

    09

    2020
  • 1065
Udruženje banaka BiH: Koristite internet i mobilno bankarstvo

Udruženje banaka BiH: Koristite internet i mobilno bankarstvo


Preporučujemo da se kod plaćanja češće koriste kartice, kako bi se minimizirao kontakt sa novčanicama, kao potencijalnim izvorom zaraze, kažu iz UBBiH

Povodom aktuelne epidemiološke situacije Udruženje banaka Bosne i Hercegovine poziva građane da intenzivnije koriste digitalne servise banaka kao što su internet i mobilno bankarstvo, kako bi sveli kretanje i okupljanje na minimum. Također, preporučujemo da se kod plaćanja češće koriste kartice, kako bi se minimizirao kontakt sa novčanicama, kao potencijalnim izvorom zaraze.

"Bankarski sektor pristupa odgovorno situaciji u kojoj se trenutno nalazimo. Sve banke su preduzele preventivne higijenske mjere kako bi se eventualno širenje virusa svelo na minimum. Svakodnevno pratimo situaciju i razmatramo moguće dodatne mjere, a s ciljem zaštite naših klijenata i zaposlenika, koji su naš najveći prioritet", izjavio je Berislav Kutle, direktor Udruženja banaka Bosne i Hercegovine, te pozvao građane, posebno one iz rizičnijih kategorija, koji imaju ugovorene elektronske servise da ih maksimalno koriste, te da bez potrebe ne izlaze van.

Banke kontinuirano prate kretanja i situaciju u vezi sa koronavirusom te u skladu s tim poduzimaju odgovarajuće aktivnosti.

Izvor: Oslobođenje.ba

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja