• Apr

    02

    2020
  • 1350
PRIKUPLJENO MANJE KABASTOG OTPADA Smanjen interes građana za besplatan odvoz nepotrebnih stvari

PRIKUPLJENO MANJE KABASTOG OTPADA Smanjen interes građana za besplatan odvoz nepotrebnih stvari


U Banjaluci je u toku tradicionalna akcija besplatnog odvoza kabastog otpada, ali za razliku od ranijih godina interes građana je smanjen, tako da je u prethodnom periodu prikupljeno 20 odsto manje nepotrebnih stvari iz domaćinstava građana.

Već godinama se u gradu provodi proljećna akcija čišćenja i uređenja grada u kojoj Banjalučani mogu da se rješe krupnog otpada, starog namještaja, bjele tehnike i drugih stvari a odlaganje otpada se vrši na tačno određenim mjestima u svakom naselju.

Iako su u prethodnim godinama građani u velikoj mjeri korstili ovu mogućnost aktuelna epidemiloška situacija je i u ovom slučaju poremetila redovan ritam pojedinih aktivnosti u gradu.

Direktor preduzeća „Čistoća“ Aleksandar Bajić je potvrdio da je u ovoj sezoni prikupljena 20 odsto manja količina kabastog otpada nego prethodnih godina.

-To je razumljivo s obzirom  na  ovu trenutnu situaciju ali i preporuke koje se odnose na ponašanje građana. Isto tako ni vremenski uslovi baš ne idu na ruku, konstantne su promjene čas je sunce , čas je kiša pa evo i snijeg – naveo je Bajić.

Bajić je rekao da ovo preduzeće i van ove akcije konstantno odvozi kabasti otpad koji ostavljaju nesavjesni građani ali je napomenuo da je bilo vidljivih promjena na terenu kada je u pitanju ova problematika.

-Dosta su urodile plodom kamere koje je Grad uveo i one funkcionišu, mada ima i dalje nesavjesnih građana i firmi koje to ne poštuju i bacaju kabasti otpad tamo gdje ne treba- objasnio je Bajić.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar je podsjetio da je ova akcija počela 16. marta i da će trajati do 5. aprila.

-Kabasti otpad će se besplatno odvoziti do kraja ove akcije. To je sastavni dio javne higijene u gradu i vrlo je bitno da ne zakažemo što se toga tiče, tako da se radi bez zastoja – naveo je on.

Ova akcija se realizuje po reonima u koje su svrstane mjesne zajednice, tako do 5. aprila smeće mogu iznijeti mještani Koćićevog Vijenca, Pobrđa, Lauša, Paprikovca, Petrićevca, Bulevara, Centra, Borika, Nove Varoši, Rosulja, Lazareva, Zalužana, Kuljana, Drakulića, Šargovca, Motika, te seoskih mjesnih zajednica: Stratinska, Bronzani Majdan, Kmećani, Borkovići, Piskavica, Bistrica, Saračica, Verići, Šimići, Potkozarje, Mišin Han, Prijkakovci i Dragočaj.

Bajić: Organizovali smo prevoz radnika

Direktor „Čistoće“ Aleksandar Bajić je nagalasio da ovo preduzeće konstantno radi bez obzira na godišnje doba, situaciju u gradu ili dan u sedmici.

-Radimo u punom kapacitetu i odvoz komunalnog otpada iz domaćinstava ide prema redovnom rasporedu –kazao je on i dodao da u skladu sa trenutnom situacijom sprovode preventivne mjere zaštite radnika te  dezinfekcija vozila.

Naveo je da su jedino imali problem sa prevozom radnika, nakon što je u gradu ukinut javni prevoz, ali da su i to riješili.

-Naši zapolsleni žive na svim krajevima grada, pa smo morali da nađemo rješenje i omogućimo im da dođu svaki dan na posao. Organizovali smo prevoz  po reonima a raspodelili smo i službena vozila tako da naši radnici jedni druge odvoze. Snalazimo se, jer nije jednostavna situacija a ne možemo stati sa radom, jer je ono što mi radimo vitalno je za higijenu grada – objasnio je on.

Izvor: Srpska info

 

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja