• Dec

    30

    2020
  • 1825
Pozitivan primjer jednog ZEV-a u Banjaluci

Pozitivan primjer jednog ZEV-a u Banjaluci


Svaki stan kao jedinica kolektivnog stanovanja je prostor koji predstavlja bazu i sigurno mjesto gdje počinje i zavšava svaki naš dan. Nikada ne smijemo izgubiti iz vida da je naš stan u sklopu jedne zajednice o kojoj svi moramo podjednako brinuti kako bi taj prostor bio siguran za nas i našu porodicu.

Međutim, najveći teret i trud je na ljudima koji rukovode etažnom zajednicom, kao i na samim stanarima koji se uključuju u njegov rad i podržavaju ga.

Pozitivan primjer koji će obilježiti tešku 2020. godinu je ZEV Dragana Bubića 32 sa ukupno 3 ulaza i 57 stambenih jedinica.

Vršilac dužnosti predsjednika Zajednice etažnih vlasnika od 06.2019. godine je Ljiljana Savić po zanimanju Policijski službenik. Zvanično je izabrana od strane svih stanara kao predsjednih ZEV-a 21.07.2020. sa mandatom od 4 godine.

Od samog početka, Ljiljana je mnogo toga uradila za svoju Zajednicu i stanare ove zgrade. Iako je zgrada nova, kako kaže Ljiljana, bilo je tu mnogo propusta i nedovršenih radova.

Pomenućemo nekoliko bitnih stavki koje ovu Zajednicu izdavajaju od većine:

Video nadzor:

- Postavljeno je ukupno 8 kamera koje pokrivaju sve bitne dijelove ulaza i finasiran je iz sopstvenih sredstava ZEV-a.

Postolja za bicikla:

- Postolja su postavljena u zajedničkom prolazu zgrade koji pripada ZEV-u. Ukupno je postavljeno  18 postolja, a bitno  je napomenuti da su pokriveni video nadzorom.

Čipovi za ulazna vrata:

- Svim stanarima je obezbjeđen po jedan čip za stan iz zajedničkih sredstava.

- Po čip je obezbjeđen poštaru kao i servisnoj službi za održavanje liftova kako ne bi imali problem pristupanju zgradi i ujedno ne bi uznemiravali stanare.

Kontejneri:

- Zgrada nije imala svoje kontejnere za odvoz smeća. Naknadno je ZEV preko Investitora obezbjedio kontejnere za ulaze.

Cvjećnjak:

- Svi stanari su učestovovali podjednako kako novčano tako i svojim radom u izgledu okoline zgrade. Postavljeno je 7 žardinjera i zasađeni su čempresi i cvijeće.

- Cvjećnjak održavaju stanari ljubitelji prirode, kao i zadužena čistačica ulaza.

Trenutni plan je da se u skorije vrijeme postave klupe ispred ulaza kako bi se obezbjedio prostor za druženje i uživanje.

Organizacija ove zajednice je jedan od pokazatelja kako bi i svi drugi uz malo truda i sredstava svoj životni prostor mogli uljepšati i učiniti ugodnijim za život.

Kraj  ove godine Zjednica je obilježila ukrašavanjem samog ulaza i tako stavila akcent na angažman najmlađih članove zajednice. Ovakav način rada budi u njima svijest stambenog stanovanja i odgovornost ka drugima.

Najmlađi stanari su se okupili, sami dogovorili i ukrasili ambijent zgrade. Bitno je napomenuti da su po završetku radova svi koji su učestovali bili nagrađeni za svoj rad i kreativnost i svako je u svojoj čizmici našao odgovorajući poklon.

Ljiljana je istakla da svi stanari zajednički učestvuju u aktivnostima koje će njihovu zajednicu učiniti ugodnijom i bezbjednijom za život. Njen trud i zalaganje stanari su prepoznali i to nagrađuju razumjevanjem i angažovanjem za svaki pojekat.

Vođenje pojekata i uređenje životnog prostora u skorije vrijeme za Ljiljanu će biti olakšan, jer ovaj ZEV prelazi na Infostan E-ZEV koji će obezbjediti da sav posao oko finansija zgrade radi putem interneta, bez dodatne papirologije i stresa.

Ponavlajmo da zgrada ima 3 ulaza sa ukupno 57 stambenih jedinica koja ima sjajno uređen prostor i možemo samo poželjeti da imamo više ovakvih ZEV-ova u našem gradu. Ovaj ZEV iskazuju veliku ljubav i posvećenost u uređenju svog životnog prostora i time šalju zaista lijepu poruku svim našim sugrađanima.

           

Autor: Maja Dejanović

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja