• Aug

  05

  2017
 • 1129
Opština Višegrad sufinansira obnovu fasada
 • Autor: Infostan
 • Kategorije: Vijesti ,
 • Oznake:

Opština Višegrad sufinansira obnovu fasada


Opština Višegrad raspisala je javni poziv lokalnim zajednicama etažnih vlasnika stambenih zgrada za sufinansiranje radova na sanaciji fasada, rekao je načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović.


„Ovaj poziv zasniva se na odluci koju je usvojila Skupština opštine Višegrad. Pravo učešća imaju registrovane zajednice etažnih vlasnika“, dodao je Đukanović.

On je istakao da se projekti koji se finansiraju moraju odnositi na radove koji utiču na poboljšanje estetskih karakteristika objekta, što obuhvata sanaciju fasada, bojenje i radove koji se odnose na energetsku efikasnost.

Đukanović je rekao da radove na objektima koja imaju oštećenja, a obuhvataju zamjenu dotrajalih streha, oluka, fasada, koje mogu da ugroze bezbjednost pješaka opština sufinsira sa 70 odsto sredstava, a zajednica etažnih vlasnika sa 30 odsto.

„Projekti koji se finansiraju za radove vizuelnog i funkcionalnog objekta, opština izdvaja 40 odsto, a zajednica etažnih vlasnika 60 odsto. I za zamjenu postojeće stolarije i svjetlarnika i izradu termičke fasada opština sufinansira 40 odsto, a zajednica etažnih vlasnika 60 odsto“, dodao je Đukanović.

On je rekao da je rok za prijavljivanje na javni poziv 7. septembar, a prijava se može preuzeti na info-pultu i na sajtu opštine Višegrad.

Sanacija zgrada biće izvedena u 2017. godini, a opština Višegrad je za ovu namjenu izdvojila 110.000 KM.

Izvor: Opština Višegrad
FOTO: Svetlana Novaković

KOMENTARI

 • Telefon:
  +387 51 961 691

 • Srpska 99
  78000 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2021 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja