• Mar

    08

    2020
  • 1035
Od 16. marta besplatno odlaganje krupnog otpada

Od 16. marta besplatno odlaganje krupnog otpada


Proljećna akcija čišćenja i uređenja grada biće sprovedena u periodu od 16. marta do 5. aprila ove godine, najavljeno je iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Akcija prikupljanja krupnog otpada iz domaćinstava će se odvijati prema utvrđenom planu, u saradnji sa predstavnicima mjesnih zajednica i sa izvođačima radova.

Ovo je prilika da se građani besplatno riješe krupnog otpada, starog namještaja, bijele tehnike i drugih nepotrebnih stvari iz svog domaćinstava – istakao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.
Odlaganje otpada će se vršiti na tačno određenim mjestima u svakoj mjesnoj zajednici. Planirano je da se ovom akcijom prikupi što veća količina krupnog otpada, osim građevinskog otpada.

Odlaganje otpada će se vršiti u postavljene kontejnere od pet kubnih metara, kao i na druga mjesta pristupačna vozilima za odvoz. Akcija će se sprovoditi u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, a uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama i preduzećima koja će odvoziti odloženi otpad – kaže Bilčar.
On naglašava da je glavni cilj akcije da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, otpada i smeća iz rijeka i potoka i svake druge vrste otpada, koji opterećuje i zagađuje životnu sredinu.

Plan akcije po naseljima možete pogledati na linkovima ispod:

Gradsko područje 1

Gradsko područje 2

Seosko područje 1

Seosko područje 2

Izvor: Banjaluka.rs.ba

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja