• Oct

    09

    2017
  • 1378
Građani često ne mogu da vraćaju kredite

Građani često ne mogu da vraćaju kredite


Prema podacima Agencije za bankarstvo Federacije BiH, građani Federacije BiH trenutno imaju problem sa vraćanjem skoro 483 miliona KM uzetih od banaka do polovine ove godine. Kod pravnih lica je ovaj iznos mnogo veći i iznosi čak 922 miliona KM.

Većina kredita koje su uzeli građani odnose se na opštu potrošnju, odnosno na nenamjenske kredite (39,2 %), što u odnosu na 2016. godinu predstavlja rast od pet odsto. 

Najviše problema sa vraćanjem kredita imaju mala preduzeća odnosno građani koji su kredite uzeli kao podršku za postojeće firme ili za pokretanje novih kao i građani koji su uzeli stambene kredite. 

Relativno visoko učešće nekvalitetnih kredita od 13,3 % imaju stambeni krediti, dok krediti za opštu potrošnju imaju najniže učešće nekvalitetnih kredita od 6,4 %.

Izvor: Srna, Dnevni Avaz

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja