• Jun

    22

    2020
  • 954
Dobila otkaz jer nije htjela da očitava lažne vodomjere?!

Dobila otkaz jer nije htjela da očitava lažne vodomjere?!


Boračka organizacija Sokolac organizovala je danas mirne proteste ispred zgrade Komunalnog preduzeća,,Vrelo Bioštica'' jer Milanka Tomanić, kćerka i sestra poginulih boraca, još nije vraćena na posao. Milanka je nakon tri godine rada u tom preduzeću ostala bez posla a u ratu su joj pogunula dva brata i otac.

Milanka Tomanić tvrdi da je bez posla ostala jer nije htjela da učestvuje i nezakonitim radnjama koje se, kako tvrdi, dešavaju prilikom obračuna utrošene vode domaćinstvima i privednicima u Sokocu.

Milankinu priču potvrđuju i stanovnici Sokoca.

Sa istim problemom suočavao se i ratni vojni invalid Jovan Knežević. On je zbog enormno visokih račina za vodu tražio da ugradi vodomjer samo za svoj stan. rečeno mu je da može ako donese pisani saglasnost svih stanara.

Kada je to uradio,tvrdi da su mu tražili kopije ličnih karata svih stanara,što je nelegalno,te pečat zajednice etažnih vlasnika koja u njegovoj zgradi ne postoji.

Boračka organizacija Sokoca je ogorčena postupanjem rukovodtva preduzeža Vrelo Bioštice i ranijim, kako kažu, licemjernim izjavama da je Milanka dobila otkaz jer je konflikta ličnost. Sada vidimo, kažu borci, da je u pitanju kriminal a Milanka nije jedini radnik koji ima probleme ali ostali nemaju hrabrosti da se suprotstave tome. 

Stečajni upravnik preduzeća Radomir Jokić negira sve optužbe i tvrdi da je Milanka Tomanić ogorčena jer joj je istekao ugovor o radu a njenu ogorčenost, kako kaže, koristi lokalna boračka organizacija.

Iz Boračke organizacije odgovaraju da su tražili sastanak i razgovor sa stečajnim upravnikom ali on ne živi u Sokocu i rijetko dolazi u preduzeće čiji stečaj vodi.

Borci poručuju da neće odustati od zahtjeva da se Milanka Tomanić vrati na posao. Najavljuju i veće i masovnije proteste jer im je, kako kažu, dosta obećanja da će država početi da vodi računa o onima koji su je stvarali.

Izvor: BN TV

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja