• Sep

    24

    2017
  • 1190
Banja Luka - Odobreni projekti za razvoj infrastrukture u šest mjesnih zajednica
  • Autor: Infostan
  • Kategorije: Vijesti ,
  • Oznake:

Banja Luka - Odobreni projekti za razvoj infrastrukture u šest mjesnih zajednica


Odobreni su projekti šest banjalučkih mjesnih zajednica, koji su bili kandidovani na Javni poziv Razvojnog programa Ujedinjenih nacija raspisan u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

Riječ je o projektima za razvoj infrastrukture na području mjesnih zajednica: Šargovac, Paprikovac, Lauš 2, Rosulje, Česma i Saračica.

Tako je MZ Šargovac odobren projekat izgradnje sportske balon hale; Rosuljama - sanacija mokrih čvorova u zgradi osnovne škole; Laušu 2 - izgradnja igrališta za djecu; Česmi - dogradnja i opremanje učionice na osnovnoj školi; Saračici - izgradnja trotoara u dužini od oko 500 metara i MZ Paprikovac – sanacija asfalta na dijelu Ulice Davida Štrpca.

-Odobreni projekti, koje su delegirali savjeti mjesnih zajednica, ukupne su vrijednosti 167.000 KM, od čega učešće Grada u njihovom sufinansiranju iznosi oko 65.000 KM. Njihovom realizacijom biće poboljšan kvalitet života za preko 5.000 naših sugrađana - kazao je Radenko Laketić, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, koje je u saradnji sa Odjeljenjem za opštu upravu - pružilo potrebnu podršku prilikom pripreme i izrade svih projekata.

Inače, ovih šest mjesnih zajednica uključene su u projekat "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH", kojem se Grad Banja Luka pridružio u maju ove godine. To je zajednički projekat Vlade Švajcarske i Vlade Švedske, a UNDP ga u BiH realizuje od 2015. godine. Projekat ima za cilj da podstakne građane na što veći aktivizam radi rješavanja problema u mjesnim zajednicama i povezivanja sa jedinicom lokalne samouprave.

Izvor: banjaluka.rs.ba
foto: Grad Banja Luka / Facebook

KOMENTARI

  • Telefon:
    +387 51 961 691

  • Save Mrkalja 13
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2024 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja