• Apr

  10

  2018
 • 223
Banja Luka - Nova fasada i na zgradi u Aleji Svetog Save

Banja Luka - Nova fasada i na zgradi u Aleji Svetog Save


Zajedničkim ulaganjem Grada i zajednice etažnih vlasnika, sanirana je fasada na stambenoj zgradi u Aleji Svetog Save br. 4, 8 i 12.

Kako su potvrdili u nadležnom Odjeljenju za komunalne poslove, u narednom periodu očekuje se početak radova na sanaciji fasade na stambenom objektu u Bana dr Todora Lazarevića 3, 5 i 7. Vrijednost ovih radova je 119.510 KM, od čega će Grad da izdvoji 70 odsto potrebnih sredstava.

Inače, u okviru projekta obnove fasada na području grada, nedavno je završena i fasada u Ulici Vojvode Radomira Putnika broj 1, a krajem prošle godine radovi su uspješno okončani na jednoj zgradi u Rosuljama odnosno u Ulici Kralja Petra II Karađorđevića.

Sve zgrade za sanaciju fasade izabrane su putem javnog poziva. Osim što su zablistale novim sjajem, obnovljene zgrade su i energetski utopljene, zbog čega ova aktivnost ima još veći značaj.

-Riječ je o projektu kojim Grad pomaže da se poveća energetska efikasnost. Da bi stanari navedene četiri zgrade imali toplije domove, iz gradskog budžeta je prošle godine za obnovu fasada obezbijeđeno 170.000 KM – naveli su iz nadležnog odjeljenja.

Izvor: banjaluka.rs.ba

KOMENTARI

 • Telefon:
  +387 51 238 130

 • Stepe Stepanovića 185A
  78000 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2019 Infostan - Izrada i projektovanje Navigo SC d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja