• Sep

  26

  2018
 • 330
Banja Luka - izabrano 57 malih projekata mjesnih zajednica

Banja Luka - izabrano 57 malih projekata mjesnih zajednica


Gradska uprava odabrala je 57 tzv. malih projekata mjesnih zajednica, u pojedinačnoj vrijednosti do 2.500 KM, koji će ove godine biti provedeni na području cijelog grada. Za male intervencije u prostoru ovogodišnjim budžetom planirano je 150.000 KM, a projekte su predlagali savjeti mjesnih zajednica, u konsultacijama sa građanima.

Nakon okončanog javnog poziva i pregleda dostavljenih projekata, sačinjena je rang-lista najuspješnijih projekata mjesnih zajednica, kojima se dodjeljuju sredstva u iznosu do 2.500 KM po projektu, a uskoro će biti i pokrenut postupak javne nabavke.

-Prema pozivu, svaka mjesna zajednica je mogla da predloži najviše dva projekta koja se, uglavnom, odnose na rješavanje manjih infrastrukturnih radova, spoljašnje i unutrašnje uređenje objekata i dvorišta mjesnih zajednica, kao i uređenje značajnih objekata i njihove okoline na području mjesne zajednice – saopšteno je iz Odjeljenja za opštu upravu.

Prema njihovim podacima, mjesne zajednice kandidovale su 60 projekata, a komisija je izabrala njih 57.

Sudeći po rang listi, male intervencije biće izvršene po cijelom gradu. Tako će, između ostalog, na Petrićevcu biti instalirane klupe za odmor i koševi za sportsko igralište, u Zalužanima uređen plato ispred Osnovne škole „Jovan Dučić“, na Starčevici postavljene nove klupe, u Adi adaptirano sportsko igralište, u Novoj varoši nabaljena računarska oprema za mjesnu zajednicu, a u Boriku osvijetljeni pješačkih prelazi.

Spisak svih odobrenih projekata možete preuzeti OVDJE.

Izvor: banjaluka.rs.ba

KOMENTARI

 • Telefon:
  +387 51 238 130

 • Stepe Stepanovića 185A
  78000 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2019 Infostan - Izrada i projektovanje Navigo SC d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja