• Nov

  02

  2020
 • 91
Kako urediti open space prostor, u 5 koraka, baš poput dizajnera interijera

Kako urediti open space prostor, u 5 koraka, baš poput dizajnera interijera


Multifunkcionalni prostori postali su jedan od vodećih trendova kada je u pitanju uređenje interijera.

Posljednjih mjeseci vrijeme smo uglavnom provodili kod kuće, što je većinu nas potaknulo na razmišljanje o ulaganju i uređenju životnog prostora. Stoga nimalo ne čudi da su pojedini proizvođači i distributeri namještaja zabilježili porast u online pretraživanju kućnog i vrtnog namještaja. Uz to, ne zaostaje mnogo ni pretraga pojmova vezanih za dekoraciju i dizajn. U nastavku donosimo nekoliko aktualnih trendova u dizajnu interijera, kao i savjete za primjenu u vlastitom domu.

1. Priroda u vašoj sobi

Biofilni smjer u dizajnu i arhitekturi interijera temelji se na oponašanju vanjskog svijeta, a podrazumijeva materijale, boje i teksture koje se mogu naći u prirodi. Primjera, u planove dekoracije interijera možete uklopiti nijanse zelenih, bež i zemljanih tonova te materijale poput drveta, kamena ili ratana. Takvi materijali i boje utjelovljeni su pod nazivom garden room koncept, koji se postiže stvaranjem male oaze od prirodnih biljaka raznih vrsta i veličina. Zemljani tonovi i materijali poput drveta ili kamena nekoć su bili rezervisani samo za vrtne prostore, dok se danas uspješno uklapaju u dnevni boravak i spavaće sobe čineći neodoljivu harmoniju prostora.

2. Multifunkcionalni prostori i namještaj

Uz sve veću popularnost učenja i rada od kuće, multifunkcionalni prostori postali su jedan od vodećih trendova kada je u pitanju uređenje interijera. Koncept otvorenog prostora zamijenio je strogo odvojene prostorije, a tehnološke inovacije sve češće dolaze kao spoj vrhunskih značajki i elegantnog dizajna. Tako TV uređaji više nisu u funkciji emitovanja sadržaja, već svojim izgledom vizualno obogaćuju svaki prostor.

3. Bogatstvo uzoraka

Budući da je povezujemo s trenucima opuštanja i relaksacije nakon svakodnevnih obaveza, kupaonica je mnogima omiljena prostorija u stanu. Kao i u svijetu mode, tijekom uređenja kupaonice možete odabrati između jednostavnosti i minimalizma ili veselih i bogatih uzoraka. Tako će, na primjer, samostojeća kada biti jedan luksuzni detalj, dok će kombinacija različitih uzoraka, poput prugica, cvjetnih i geometrijskih uzoraka donijeti osvježenje u vaš kućni wellness prostor.

4. Spojite nespojivo

Ovu godinu obilježit će i grandmillenial stil odnosno kombinacija modernog dizajna i retro elemenata. Imajući to u vidu, možete pretražiti stara potkrovlja, garaže te posjetiti sajmove i antikvarijate. U vaš interijer svakako ubacite i nijanse plave jer je Institut za boje Pantone odabrao upravo plavu za boju godine. Stoga, želite li promjenu, odaberite monokromatski dizajn i kraljevsko plavu boju.

5. Ljepota je u detaljima

Kako god uredili prostor, zid je ono što se uglavnom najviše ističe. Želite li izbjeći minimalizam, odaberite pozadine s cvjetnim motivima, poput onih inspiriranih trešnjinim cvijetom. Uz to, ostaje mogućnost murala i fotografija u okvirima različitih veličina i oblika.

Iako se trendovi ponekad razlikuju, što znači da variraju od neutralnih i prirodnih tonova, razigranih cvjetnih motiva do svijetlih nijansi, slobodno budite originalni i kombinirajte ove trendove na svoj način. Slijedite svoj unutrašnji glas, dodajte maštu i kreativnost i rezultat će vas sigurno iznenaditi.

Izvor: m-living.vecernji.hr

KOMENTARI

 • Telefon:
  +387 51 238 130

 • Stepe Stepanovića 185A
  78000 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2020 Infostan - Izrada i projektovanje Navigo SC d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja