• Dec

  18

  2020
 • 233
Poreska uprava dobija uvid u nekretnine građana Srpske

Poreska uprava dobija uvid u nekretnine građana Srpske


Poreska uprava RS ubuduće će moći da pristupi i koristi podatke o nepokretnoj imovini građana, a koje evidentira Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS, sa ciljem utvrđivanja i naplate poreza na nepokretnosti.

Direktor Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić i Bosiljka Predragović, direktorica Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske potpisali su danas sporazum o međusobnoj saradnji ove dvije javne institucije, zbog kako kažu povećanja obuhvata obveznika poreza na nepokretnosti u Republici Srpskoj.

“Potpisivanje ovog sporazuma je važan korak ka povećanju obuhvata obveznika poreza na nepokretnosti u cijeloj Republici Srpskoj, jer će pristup podacima biti brži i jednostavniji i omogućiće lakše identifikovanje onih obveznika koji nisu prijavili svoju nepokretnost u Fiskalni registar nepokretnosti Poreske uprave RS, pa samim tim i ne plaćaju zakonom propisanu obavezu”, rekao je Maričić.

Pozvao je sve poreske obveznike poreza na nepokretnosti u Republici Srpskoj, koji to još uvijek nisu učinili, da prijave nepokretnost, jer će to u protivnom umjesto njih učiniti Poreska uprava RS po službenoj dužnosti.

Dodao je da će poreski obveznici poreza na nepokretnosti u ovom slučaju, dobrovoljnim podnošenjem prijave za svoju nepokretnost u Fiskalni registar nepokretnosti, izbjeći i eventualne sankcije i naglasio da cilj Poreske uprave RS svakako nije kažnjavanje poreskih obveznika već njihovo uvođenje u legalne zakonske okvire i stavljanje svih obveznika ovog poreza u isti, ravnopravan položaj.

Izvor: Capital

KOMENTARI

 • Telefon:
  +387 51 961 691

 • Srpska 99
  78000 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2021 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja