• Dec

  21

  2020
 • 195
Doboj nastavlja da sufinansira kupovinu stanova za mlade

Doboj nastavlja da sufinansira kupovinu stanova za mlade


DOBOJ – Grad Doboj raspisao je četvrti javni poziv za sufinansiranje za kupovinu 100 stanova u svrhu podsticanja mladih bračnih parova na području grada, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici Gradske uprave.

Sufinansiranje se obavlja po dva modela. Prema prvom modelu grad finansira 49 odsto ukupne vrijednosti stambene jedinice, dok supružnici učestvuju 51 odsto i u tom slučaju supružnici biraju stambenu jedinicu. Prema drugom modelu grad finansira 70 odsto, a 30 odsto supružnici, koji u tom slučaju nemaju pravo izbora stambene jedinice.

Među uslovima o učešću na četvrtom javnom pozivu, koji su objavljeni na zvaničnoj internet stranici grada Doboja, navedeno je i da su supružnici zaključili brak poslije 11. septembra 2019. godine.

“Uslov je i da najmanje jedan od supružnika ima prebivalište na području grada Doboja u neprekidnom trajanju od najmanje tri godine“, navedeno je na gradskoj stranici.

Dodaje se da nijedno od supružnika ne treba da bude vlasnik/suvlasnik nepokretnosti – objekata (kuće, stana), uslovnih za stanovanje na području BiH. Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić izjavio je u petak da je riječ o projektu prema kojem je Doboj, odnosno Republika Srpska jedinstvena u regionu.

“Želja i opredjeljenje nam je da mladi dolaze u Doboj, da ovdje zasnivaju porodice i ostaju“, rekao je Jerinić i dodao da je, od ukupno 100 stanova preostao 61 stan da bude dodijeljen, prema odluci lokalnog parlamenta od septembra prošle godine.

On je naveo da se razmišljalo o kupovini dodatnih 100 stanova, kao i da se iduće sedmice raspisuje javni poziv za kupovinu 30 stanova.

“Zajedno ćemo i sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Srpske i Vladom Republike Srpske tražiti još bolje i povoljnije uslove“, najavio je Jerinić, ukazavši na to da su za nastavak realizacije ovog projekta potrebna značajna sredstva.

Jerinić je ranije izjavio da nije mala stvar kada mladi ljudi, koji stvaraju porodicu i grade budućnost ove zemlje, imaju priliku da dobiju kvalitetan krov nad glavom za 20.000 do 30.000 KM.

Odbornici Skupštine grada Doboja 3. septembra 2019. godine usvojili su odluku o sufinansiranju kupovine 100 stanova mladim bračnim parovima, a, prema opštim uslovima pravo da konkurišu, između ostalih, imaće parovi mlađi od 30 godina, koji namjeravaju da u Doboju stalno borave 20 godina.

Donošenju ove odluke prethodila je inicijativa predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH Obrena Petrovića i gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića.

Kako je navedeno u konkursu, stan od 40 do 75 metara kvadratnih mora da bude novoizgrađen i da se nalazi na području grada Doboja. Maksimalna cijena stambene jedinice po metru kvadratnom je do 1.600 KM sa PDV-om.

Izvor: CAPITAL

KOMENTARI

 • Telefon:
  +387 51 961 691

 • Srpska 99
  78000 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

O nama

Infostan je Internet bazirana aplikacija namjenjena zajednicama etažnih vlasnika i vlasnicima nekretnina a predstavlja našu verziju rješenja za međusobnu saradnju izvođača radova na održavanju kuća i stanova i samih vlasnika nekretnina.

© Copyright 2016 - 2021 Infostan - Izrada i projektovanje Infostan d.o.o. - Verzija 1.3
Politika privatnosti - Opšti uslovi poslovanja